Sosyal Medya

Güncel

Almanya’dan flaş “IŞİD” kararı

Almanya’nın IŞİD’le mücadelede hiçbir askeri operasyona katılmayacağı bildirildi



Almanya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, Federal Basın Merkez'indeki basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransa'nın ev sahipliÄŸinde Paris'te düzenlenen Irak konulu uluslararası toplantının IŞİD'le mücadelede büyük önem taşıdığını söyledi.

Askeri olarak yapılacakların yanı sıra bunun ötesine geçerek siyasi olarak atılması gereken adımları ele almak gerektiÄŸini vurgulayan Chebli, "Bu yüzden belirleyici aktörlerin Paris'te bir araya gelmiÅŸ olması önemli. Özellikle Arap ülkeleri ve Türkiye rol oynuyor. IŞİD'in daha fazla yayılmaması onları çok yakından ilgilendiriyor. Paris'teki toplantı bunun için iyi bir çerçeve oluÅŸturuyor" ifadelerini kullandı.

Almanya hükümetinin IŞİD'e karşı atılacak adımlar konusunda politikasının deÄŸiÅŸmediÄŸini vurgulayan Chebli, "Almanya hiçbir askeri operasyona katılmayacak. DiÄŸer alanlarda rol oynuyoruz. Iraklı Kürtlere verdiÄŸimiz destekle önemli bir katkı saÄŸlıyoruz" diye konuÅŸtu.

Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Ingo Gerhartz da Almanya'nın Irak'ın kuzeyine göndereceÄŸi askeri malzeme ve silahların sevkiyatının gelecek hafta gerçekleÅŸtirileceÄŸini bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.